PREZENTARE CHILDREN’S AID FOUNDATION

 

 Activitatile fundatiei noastre sunt structurate pe cateva programe sociale, care urmaresc sa imbunatateasca climatul social si sa aduca o raza de speranta si un zambet pe fetele copiilor. Programul cel mai important este  Casa Emanuel, programul de Întreţinere Permanentă.

CASA EMANUEL – Aceasta este o casă de tip rezidenţial care desfăşoară un program de întreţinere permanentă a unui număr de 22 – 24 de copii, încredinţaţi prin măsură de plasament de către DGASPC- DEVA. Funcţionarea „Casei Emanuel” este descrisă şi reglementată de „Regulamentul de Organizare şi Funcţionare”.

Fiecare copil este înscris la medicul de familie al Fundaţiei.

Copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 24 de ani sunt integraţi în sistemul de învăţământ şcolar şi preşcolar, cei mai mulţi având rezultate bune la învăţătură.

Asistenţii sociali şi educatoarele îi reprezintă pe copii în apărarea drepturilor şi bunurilor lor în faţa legii, participă la şcoală la şedinţele cu părinţii, cooperează cu profesorii şi învăţătorii copiilor, se consultă cu medicul de familie şi alţi medici specialişti cu privire la starea sănătăţii şi la tratamentele de urmat, merg cu copiii ce urmează diferite terapii la controale periodice.

Copiii au un program de studiu individual zilnic de luni până vineri. Ei sunt asistaţi în pregătirea lecţiilor de educatori şi asistentul social.

Copiii sunt antrenaţi în funcţie de vârstă în grupuri de discuţii, fiind dezbătute teme care vizează dezvoltarea stimei de sine, a abilităţilor de comunicare, relaţionare şi formarea deprinderilor pentru o viaţă independentă.

Copiii sunt consiliaţi în vederea orientării şcolare şi profesionale, prin oferirea unor informaţii cu privire la profilele şcolare, postliceale de meserii şi universitare existente.

În cadrul „Casei”, copiii participă la diferite activităţi casnice după un program bine alcătuit. Astfel se urmăreşte:

  • menţinerea ordinii şi curăţeniei în dormitoare, săli de lectură şi sala de mese;
  • spălarea cu schimbul a veselei după cele trei mese;
  • rezolvarea pentru şcoală a temelor de casă;
  • copiii ajută la prepararea conservelor pentru iarnă, la căratul în depozit a lemnelor de foc, la menţinerea curăţeniei în curte şi pregătirea meselor festive pentru sărbătorirea unor evenimente obişnuite într-o familie;

În sprijinul copiilor există un personal angajat permanent: asistenţi sociali, educatoare, bucătărese, menajere, şoferi şi mecanici de întreţinere a instalaţiilor.

Periodic vine un medic de familie, un stomatolog şi un psiholog.

Se asigură zilnic trei mese plus supliment la ora cinci: mic dejun, prânz şi cină, căldură în vreme rece şi apă caldă pe tot timpul anului, asistenţă pentru rezolvarea problemelor specifice copiilor şi adolescenţilor, la lecţii, cursuri de pregătire suplimentare la diferite materii.

În timpul liber copiii sunt angrenati in diferite activitati recreative iar în vacanţe participă în tabere organizate pentru ei.

Fundatia noastra are o colaborare foarte buna cu ROTARY CLUB BRAD, si de asemenea cu MEDFORD SUNRISE ROTARY CLUB NJ, USA a carui membru past president este DAVID C. FORWARD – cel care a scris istoria de 100 ani a ROTARY INTERNATIONAL, fiind deasemenea principalul nostru partener.

Pentru mai multe detalii puteti vizita site-ul nostru pe adresa web:  http://casaemanuel.wordpress.com

 

 

DIRECTOR CAF

AUREL IUGA

 

Casa_Emanuel_1 Casa_Emanuel_2 Casa_Emanuel_3 Casa_Emanuel_4 Casa_Emanuel_5 Casa_Emanuel_6 Casa_Emanuel_7 Casa_Emanuel_8 Casa_Emanuel_9 Casa_Emanuel_10 IMG_9844

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>